CoMBeKi PaYLaŞıM ALaNı - vBulletin

Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Avcılık

Erkeklerin Vazgeçemediği Hobilerinden Avcılık İle Alakalı Paylaşımlarınız..

  1. #1
    YoRGuNuM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Status : YoRGuNuM isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi : Ekim.2006
    Yaş: 32
    Mesajlar : 2.243
    Tecrübe Puanı : 0
    Array

    Turna Balığı Avlama Teknikleri

    Tüm kadın ayakkabısı fırsatları için tıklayın !

    Gizli Alanların Açılması İçin Üye iseniz, Giriş Yapmalısınız.. Henüz Üye Olmadıysanız Buradan Üye Olabilirsiniz.

    http://www.combeki.net/forum - Turna Balığı Avlama Teknikleri Turna Balığı Avlama Teknikleri
    TURNA BALIĞI AVLAMA TEKNİKLERİAV TEKNİKLERİ:
    Turna avcılığı temel olarak sabit avlanma ve hareket halinde avlanma olarak ikiye ayrılır. Sabit avlanma sandal veya karadan belirli bir alanda avlanmak şeklinde olur. Hareketli avlanmada ise tekne ile hareket halindeyken sürtme atıp-çekme veya yemli gezdirme şeklinde olur.

    HAREKETLI AVLANMA
    Her çeşit sürtme bu sınıfa girer. Sürtme için çok çeşitli kaşık seğirtme mepps(döner) ve suni yemler vardır. Avlandığınız alan için bunlardan en uygununu deneme yanılma metodu ile seçmek zorundasınız ama unutmayın ki fazla süslü olanlar balığı kandırmaktan çok avcıyı alışveriş için kandırmak üzere yapılmıştır.
    Hareketli avlanmada diğer bir yöntem ise canlı veya ölü yemle yapılan sürtmedir. Bu tip avcılıkta genellikle kaya balıkları iyi sonuç vermektedir ama istavrit kolyoz gibi deniz balıkları da kullanılabilir.

    SABİT AVLANMA:
    Dip yemlisi ölü yem çökertme canlı yem şeklinde olur. Söz konusu yöntemlerden hangisi uygulanırsa uygulansın eğer bir den fazla olta ile avlanılacaksa oltalar arasında en az 10m mesafe bırakmak lazımdır.
    Özellikle ölü yem kullanıldığında eğer zemin müsaitse (atılan yemi örtecek yosun balçık bulunmaması halinde) çevreye abartmadan yemleme yapmakta fayda vardır.
    Tutna sert bir balık olduğu için özellikle kamışla avlanmalarda kakıç veya kepçeyi balığı sudan kesmek üzere hazır tutmak gerekir. Ayrıca büyük balıkların ağzından iğne çıkartmak için yanınızda bir pense bulundurmakta fayda vardır. Turna canlı iken en kolay baş ve işaret parmakları vasıtası ile gözlerinden tutulur.


    DİP YEMLİSİ
    Dip yemlisinde ölü yeme ağızdan sokulan beden anus deliğinden çıkartılarak fırdöndüye bağlanır. 3 lü iğne ağızda kalır tercihan çelik beden kullanılırsa bedenin balığa yerleştirilmesi daha kolay olur.
    Bu eğer dip yapısı müsait ise balık dipte yosunlar veya çamur ile örtülmeyecekse özellikle kıyıdan uzak mesafelere atış içim ideal bedendir.
    Uygun olmayan zeminlerde yem olan ölü balığa bir enjektör yardımı ile karın boşluğuna hava pompalamak yemin bir süre yüzmesini sağlar ve yemi görünür yapar


    ÖLÜYEM

    Ölü yemli bedende yemin bağlı olduğu köstek fıdöndünün iskandile yakın olan halkasına bağlanır.
    Bu yöntem orta mesafelerde ve özellikle su yüzüne kadar uzanan bitkilerin arasındaki boşluklarda iyi iş görür. Yem aynen dip yemlisinde olduğu gibi takılır.
    Köstek uzunluğunu mesafe (suya giriş açısı) ve ortam özelliklerine göre ayarlamak gerekir ancak köstek boyu 30-34cm. den daha kıa tutulmaz

    ÇÖKERTME
    Çökertme oltada beden suyun içersinde kalan iskandilden yaklaşık 40-50cm. uzağa bağlanan bir şamandıraya sabitlenir.
    Yem olarak ağırlıkla Kolyoz İstavrit ve iri Sardalya gibi deniz balıkları ve Kızılkanat İnci balığı ve Sazan yavruları göğüs yüzgeçlerinden kesilip baş tarafı atıldıktan sonra (baş tarafları yemleme için kullanılabilir) arka tarafları kullanılır.
    Beden yeme bir çuvaldız yardımı ile 3lü iğne kesik tarafında kalacak şekilde geçirilir ve beden fırdöndüye tesbit edilir.
    Balık yemi aldığı zaman kıstırmayı da yerden keser ve samandıra su yüzüne çıkar. Bu durumda iğnenin oturması için ilk önce kuvvetli bir tasma vurulur ve balık suyuna göre çekilir.


    CANLI YEM
    Canlı yem kullanıldığındaçift 3lü iğneli bir beden kullanılır.
    Yem bedene ya fıdöndüye baş tarafı gelecek şekilde arka iğne boşta olmak üzere ya da yemin kuyruk tarafı fırdöndüye gelecek şekilde ya da her iki 3lü iğnenin birer kancası balığa kuyruk ve sırt tarafından takılı olmak üzere sabitlenir.
    Birinci şekilde yem takılmasında kıstırma balık ile şamandıra arasına ikinci şekilde yem takılmasında ise şamandıra ve iskandil arasına fırdöndünün iskandile bakan halkasına veya 3lü fırdöndü ile- 30-35cm. bir köstek ile sabitlenir.
    Köstekli tipte şamandıra ile iskandil arasındaki bedenin gergin durabilmesi için suyun derinliğinin tam olarak bilinmesi gereklidir.



  2. #2
    Status : halil64 isimli Üye şimdilik offline konumundadır
    Üyelik tarihi : Mart.2009
    Yaş: 49
    Mesajlar : 1
    Tecrübe Puanı : 0
    Array

    tebrikler fatih güzel açıklama ve güzel balık


  • Konuyu değerlendir: Bu konuyu beğendiniz mi?

    Turna Balığı Avlama Teknikleri


    Değerlendirme: Toplam 0 oy almıştır, ortalama Değerlendirmesi puandır.

LinkBacks (?)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bu Konu için Etiketler

Bu Konuyu Paylaşın !

Bu Konuyu Paylaşın !

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •