Hoş geldiniz!

Topluluğumuza Katılın..

Şimdi Kayıt Ol! Giriş yap

Hadis Hadis-i Şeriflerde bildirilen en faziletli ameller

alemextra

Admin
Admin
....

Yanımda Beni Esed kabilesinden bir kadın vardı. Bu sırada Hz. Peygamber (sav) içeri girdi ve: "Bu kimdir?" buyurdu. "Falancadır geceleri hiç uyumaz (ibadet yapar)" dedim. Resulullah (sav): "Sus yeter! Size takat getirebileceğiniz amel yaraşır.

Siz (ibadet yapmaktan) usanmadıkça Allah da (sevab vermekten) usanmaz. Allah'a en hoş gelen dini amel kişinin devamlı olarak yaptığı ameldir" buyurdu.

Buhari İman 32 Teheccüd 18; Müslim Salatu'l-Musafirin 220-221 (785); Muvatta Salatu'l-Leyl 4 (1 118); Nesai Salatu'l-Leyl 17 (3 218)

Resulullah (sav) buyurdular ki; "Allah için sefer yapanlar üçtür: Gazi hacı umreci."

Nesai Hacc 4 (5113)

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bir Müslüman bir ağaç diker veya bir tohum eker de bunların mahsulatından bir kuş veya insan veya hayvan yiyecek olsa bu onun için bir sadaka olur."

Buhari Hars 1 Edeb 27; Müslim Müsakat 12 (1553); Tirmizi Ahkam 40 (1382)

Konuyu görüntüleyenler

Etiketler Etiketler
faziletli ameller ve hadis-i şerifler hadis-i şeriflerde allah’a yakınlaştıran ameller hadis-i şeriflerde bildirilen en değerli işler hadis-i şeriflerde bildirilen en yüksek sevap hadis-i şeriflerde bildirilen faziletli ameller hadis-i şeriflerde bildirilen güzel ahlak amelleri hadis-i şeriflerde bildirilen hayırlı işler hadis-i şeriflerde bildirilen sabır amelleri hadis-i şeriflerde bildirilen sadaka amelleri hadis-i şeriflerde bildirilen salih ameller hadis-i şeriflerde bildirilen takva amelleri hadis-i şeriflerde bildirilen yardım etme amelleri hadis-i şeriflerde en çok sevap kazandıran ameller hadis-i şeriflerde en faziletli ameller nelerdir? hadis-i şeriflerde en faziletli dualar hadis-i şeriflerde en faziletli namazlar hadis-i şeriflerdeki en faziletli ibadetler hadis-i şeriflerdeki faziletli amellerin hayata etkisi hadis-i şeriflerdeki faziletli amellerin önemi hadis-i şeriflere göre faziletli ameller
Geri
Yasal Uyarı Görmek İçin Tıkla

Radyo Now - Katalock - flash usdt - Site 04 - Site 05 - Site 06